Op z'n Argentijns

Nadat je klaar bent met het vorige verhaal ben je vast wel weer toe aan een volgend verhaal.

Ik zal het proberen iets korter te houden....

In mijn derde week hier in Buenos Aires, ben ik in de ochtenden naar school geweest en in de middagen ben ik gaan werken.

Ik heb een week spaanse les gehad op een erg gezellige en leuke school. Ik zat met nog 2 anderen Nederlanders en een Tsjech/Zwitser in de klas. Op dinsdagochtend kregen we een typisch Argentijns ontbijt met al het zoete wat ze hier maar te bieden, en geloof me dat is nogal wat. Ook heb ik voor het eerst Argentijnse thee gehad, genaamd Matte. De Argentijnen drinken het erg vaak, je kunt het zien als een soort vervanging van de koffie in Nederland. Het is duidelijk niet mijn soort drankje, het was namelijk erg bitter.

Op vrijdag hadden we een afscheidsbrunch, iedereen in de klas had wat lekkers meegenomen.

De lessen waren erg leerzaam, maar het is duidelijk geworden dat ik zeker meer lessen nodig heb.

Mijn stage tot op heden bevalt goed. In mijn derde week was het nogal hectisch, want ik moest vanuit mijn school naar de andere kant van de stad om te gaan werken. Maar zo zag ik wel weer wat meer van de stad.

Ik heb het al aardig druk en de eerste overuurtjes zijn alweer gemaakt. Ik moet, in het kort gezegd, offertes maken en nakijken op prijzen en beschikbaarheid. Daarnaast moet ik nog een maandelijkse nieuwsbrief schrijven en de website up-to-date maken. Ow ja, er is een groot afstudeerproject waar ik me ook mee bezig moet houden. Al met al veel werk dus.

Mijn collega's zijn erg aardig. Ik werk met 3 Argentijnen en nog 2 Nederlanders, waarvan 1 mijn baas is en de ander ook een stagiaire.

Met de Argentijnen is het wel moeilijk om mee in contact te komen, naast het werk. Ze zijn best gesloten en zullen niet snel vanuit zichzelf iets aan je vragen. Maar hoe langer ze je kent, des te opener worden ze. Dus wie weet, gaan we een keer wat drinken of eten.

Op donderdagavond ben ik samen met Maaike en een Argentijnse jongen, die zij al kende, naar een Argentijns feest geweest. Dit was in een erg aparte locatie. Namelijk in een klooster dat nog steeds functioneert als een klooster. Het feest was op de binnenplaats van het klooster, lekker in de buitenlucht. Buiten het klooster kon je de muziek niet horen, maar op de binnenplaats stond deze lekker hard.

Maaike en ik waren de enige buitenlanders op het feest, wat erg apart was. Over het algemeen een geslaagd feestje dus.

De volgende dag moest ik uiteraard weer naar school en werken. 's Avonds had ik een huisfeest bij een Nederlandse meisje die ik kende via school. Op een gegeven moment was het opeens afgelopen, omdat de portomonee van de huiseigenaresse was gestolen. Met gevolg dat we met z'n alle moesten gaan, met een paar andere besloten we om nog verder te gaan stappen. We belandden bij een kroegje ergens in een wijk, die het Argentijns stelletje kende.

Na een erg korte nachtrust had ik met Christa, meisje van de spaanse school, afgeproken om wat inkopen te gaan doen voor koninginnendag. Ik kon helaas niet echt slagen en snel zaten we op een terrasje. 's Avonds zijn we naar een tangoshow geweest in het oudste cafe van Buenos Aires. Het stamt af van de 19e eeuw. De tangoshow was echt prachtig, de foto's kunnen dit niet weergeven. 

De volgende dag was het tijd om naar een Estancia te gaan. Dit is een ranch met een groot gebied er om heen. Dit gebied heet in het Argentijns el campo, ook wel het platteland genoemd. Met nog 2 meiden gingen we met volle moed naar de Estancia. Een man van de Estancia had ons opgehaald. Hoe dichter we bij de Estancia kwamen, hoe minder we zagen. Er waren nog steeds branden van de boeren in de buurt, dus we waren al helemaal bang dat het de rook was. We hadden hier al een week in geleefd in de stad, en ik kan je zeggen het is geen pretje. Toen we aankwamen zagen we nog geen 10 meter voorruit en we zagen de bui al hangen. Maar verrassend genoeg roken we geen rook en kon de eigenaresse van de Estancia ons vertellen dat het een combinatie was van mist en rook. We kregen eerst een Argentijns ontbijt, en ondertussen konden de paarden bezadeld worden en trok de mist een beetje weg.

In de ochtend hebben we ruim 2 uur gereden, het was erg leuk voor een eerste keer. En al zeg ik het zelf, ik ging al aardig hard en ben zelfs in galop geweest.

Toen we terugkwamen stonden er heerlijke zelfgemaakte empenadas klaar. Dit is een typisch Argentijns tussendoortje. Als lunch kregen we typische Argentijns vlees gebakken op een BBQ.

Nadat we weer voldaan waren gingen we weer paardrijden. Dit maal was de route iets korter, want het was begonnen met regenen.

We sloten de dag af met een heerlijk stukje zelfgemaakte cake en een drankje.

De volgende dag was weer aangebroken en mocht ik weer gaan werken. Helaas had ik veel moeite met staan, zitten en lopen, maar het was de moeite waard.

Woensdagavond was ook hier koninginnendag. Er was een soort huis gehuurd waar het feest werd gehouden. Vrijwel iedereen had gezellig iets oranjes aangetrokken en Guus Meeuwis speelde op de achtergrond.

De rest van de week heb ik me erg rustig gehouden en zondag ben ik nog naar Tigre geweest. Dit is een dorpje vlakbij Buenos Aires, een uur met de trein. Hier waren ook alle branden de afgelopen weken. We hebben een leuke boottrip gemaakt en genoten van de stilte en de omgeving. Ik moet zeggen dat het wel fijn is om af en toe de drukke stad te vermijden.

Dit was het dan weer tot op heden. Nu zijn jullie weer allemaal op de hoogte.

Hasta pronto! -xx-

P.s. dit verhaal is geschreven onder voorbehoud van de schrijffouten.

Reacties 6

Karen 07-05-2008 08:24

Hey lieve Naat,

Volgens mij ga je daar nog tijd te kort komen!
Je hebt weer een leuk verhaal geschreven! Je wilt ons zeker jaloers maken!!
Geniet nog van alle leuke/gezellige/mooie dingen en ik kijk al weer uit naar je volgend bericht!

Kus

Chrissy 07-05-2008 09:15

hejjj daar!
Je maakt wel leuke dingen mee zeg!
Koninginnedag in Argentinie, feesten in een klooster.. haha, dat maak je allemaal niet zomaar mee Super leuk!
En je bent me NET voor met dat paardrijden!! Ik ga binnenkort ook (voor het eerst) paardrijden!
Fijn vooruitzicht; moeite met staan, zitten EN lopen...
Maarrruh; fijn om weer te lezen dat je het naar je zin hebt!!
LIEFS

Kim 07-05-2008 18:08

Hee Nat!
Klinkt weer super! Kijk nu voortaan Julia's Tango en zie je al helemaal lopen daar in Buenos Aires! Haha! Wij moesten vandaag met ITTI naar Harderwijk. Hebben in totaal 7 uur gereist om 2 uurtjes in een luchtvaartmuseum rond te sjouwen! Heerlijk NHTV! Geniet ervan meis, Kijk uit naar je volgende verhaal!
Kus Kim

Malou 12-05-2008 19:06

Hey meis! Zo te lezen heb je het wel naar je zin in BA. Sorry dat ik je nog steeds niet gebeld heb. Gisteren terug gekomen van mijn reis door Peru. Nu weer aan het stressen op het werk. Heb je al een leuke argentijn ontmoet? Kan je al tango dansen? Dikke kus xx

yvon 16-05-2008 20:57

Heyhey!!

Je zou het kort houden he ;-).
Leuk om te lezen, zo te zien verveel je jezelf niet. We hebben je wel gemist tijdens het pinksterweekend.
Geniet er nog van!!
xxx

yanaika 19-05-2008 16:49

Hoi Nath!
Eindelijk heb ik dan je internetsite hoor. En dat na drie maanden, sjonge....sorry! Maar super gewoon..Argentinie...Maar hou de Nederlandse sfeer er in he (Guusje )

Geniet ervan! En nou ga ik je verhalen trouw volgens.

A dopo

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer