Eindelijk Vakantie

Zo, het is alweer een maandje geleden dat ik weer iets geschreven heb.

Afgelopen vrijdag was mijn laatste stagedag. De laatste 2 weken waren erg stressvol, natuurlijk moest ik nog erg veel doen aan mijn onderzoek. Maar niet getreurd, het is ondertussen af en opgestuurd.

De afgelopen maand is het redelijk rustig geweest. Gewoon de gebruikelijke dingen gedaan, zoals stappen, uiteten, bioscoopje, etc. Elke maandag is er een feest in een soort fabriekshal. Het is een concert van een groep met speciale drums die erg leuke muziek maakt.

Ook ben ik nog een dagje naar een estancia geweest, ja opeens krijg ik niet genoeg van het paardrijden.... Hahaha

Op vrijdagen heb ik me netjes gemeld voor de vrijdagmiddag borrel met andere Nederlanders die hier al een paar jaar zijn. Ik ga altijd samen met mijn Nederlandse collega's en dan wordt het vaak toch wel weer erg laat of vroeg in de ochtend, net hoe je het bekijkt natuurlijk.

Ik heb ook nog wel iets toeristisch gedaan. Met een paar meiden ben ik naar de dierentuin in Buenos Aires geweest. We dachten dat we tijd genoeg hadden om alles te zien, maar helaas riepen ze iets voor 6en om dat het dierentuin ging sluiten. We hadden toen pas 1/3 van het park gezien. Des te meer redenen om het met Sandra over te doen.

Gisteren was het de dag van de vrienden, dit is een soort feestdag waarop meiden iets met elkaar gaan doen en de mannen iets met elkaar gaan doen. Oftewel de enigste dag dat de stelletjes niet bij elkaar zijn. Omdat het dit keer in het weekend viel werd dit uitgebreid op zaterdagavond gevierd. Ik was uitgenodigd door een Argentijnse vriend van mij om bij hem te komen eten. Er was een assado (Argentijnse bbq) en er zouden nog wat vrienden van hem komen.

Samen met Maaike en Lilian had ik de trein naar hem genomen, hij woont namelijk in de provincie van Buenos Aires. Maar doordat we te veel zaten te kletsen en niet echt op zaten te letten, hadden we de halte gemist en waren een station te ver.

Maar al met al hadden we heerlijk gegeten.

Gisteren ben ik met een aar collega's naar en markt gegaan in een wijk waar je doordeweeks niet wilt komen als een toerist zijnde. Deze markt heet, feria de mataderos, oftewel de markt van de dode. Hier zijn veel slachthuizen te vinden en vroeger was dit de plek waar mensen werden omgebracht.

Op de markt worden verschillende provincies gepromoot, door middel van muziek, dans, eten en drinken en typische spulletjes uit een provincie. Al met al erg gezellig dus.

Sandra is vandaag aangekomen, dus de vakantie kan nu echt gaan beginnen. We blijven t/m vrijdag in Buenos Aires en dan vertrekken we naar Iguazu. Hier zijn de bekende watervallen. Vervolgens gaan we door naar Salta, waar we een auto hebben gehuurd. Hier gaan we een weekje rondrijden, naar de 7 kleurige bergen en zoutvlaktes en andere natuurwonderen.

Ik zal proberen om onderweg een update te geven van ons avontuur, maar ik beloof niks...

Ik zie jullie allemaal snel weer, over 3 weken ben ik alweer terug....

Tot snel!

Groetjes -xx- Nathalie

Reacties 2

Jolanda 21-07-2008 23:16

Chicaaaa...! Qua guay =). Ik heb elke week een stelletjes dag: een dag dat ik bij mijn wederhelft ben ! 1 keer per jaar niet bij elkaar klinkt toch wel heel erg walgelijk haha =) Ik stem x 250 ofzo! OLE Geniet van het reizen!!! En tot snel! XXX

Malou 22-07-2008 01:35

Hey meis! Heeeel veel plezier met Sandra door Argentinie!! Geniet ervan en tot over 4 weekjes alweer in NL!! Beso

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer