Parte 2

Precies 5 jaar geleden heb ik mijn eerste stappen op de Argentijnse grond gezet. Gepland? Nee gewoon puur toeval. Maar voordat ik ga vertellen hoe het hier is en de vlucht was, laten we eerst een paar dagen teruggaan in de tijd, want uiteraard verliepen de voorbereidingen voor deze reis niet geheel vlekkeloos en stressvrij.

Een week voor vertrek bedacht ik me om mijn paspoort na te kijken, gewoon voor de zekerheid. Mijn paspoort was nog gewoon geldig. Toch ging er een lichtje branden dat een paspoort na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Nadat ik een rekensom had gemaakt, bleek dat ik welgeteld 12 dagen tekort kwam. Ik verlaat Argentinië op 20 april, dus tja.... Een nieuw paspoort was geen optie, duurt 5 werkdagen, die ambtenaren ook. Dan maar gewoon inchecken en zien hoe ver we komen.

Naast mijn paspoort, moest ik ook nog even nieuwe lenzen hebben. Geen probleem, ik maak een afspraak en sta zo weer buiten met een nieuwe voorraad. Ook hier klopte mijn gedachtegang niet, want ik was even vergeten dat mijn lenzen besteld moeten worden en dat duurt een week.
Omdat ik de opticien toch al jaren aan het sponseren ben, waren ze zo vriendelijk om even goed voor mij te zoeken en ja hoor, nog een setje!

Op dat moment besloot ik toch met een lijstje te gaan werken.
Opladers: check
Ipad: check
Random reader: euh check? Nee, kwijt geraakt. Vrijdag toch nog maar even naar de bank.
Boeken: check
Etc.

Mijn lijstje heb ik uiteindelijk positief afgelopen. Oftewel, ik ben klaar voor vertrek, Argentina Aquí Vengo! Hoop ik, althans.

Mijn conclusie van de afgelopen dagen, ik ben toch erg verstrooid de laatste tijd en echt wel toe aan een welverdiende vakantie. Lisette en Malou konden me vertellen dat dit niet van de laatste tijd is, maar toch al wel heel mijn leven. Hmmm, dat zet je aan het denken.

Maar goed, door mijn lieve vriendinnetjes Lisette en Malou ben ik naar Schiphol gebracht. Toch was ik niet zo gerust over mijn paspoort. Bij de zelf-checkin balie bleek dat ik me tot aan Madrid kon inchecken, maar mijn backpack gaat naar Buenos Aires. Uiteraard rees de vraag, wat als ik niet verder kom dan Madrid. Conclusie: dan maar 2 weken Spanje zonder spullen.
Toch een beetje gestrest stap ik het vliegtuig in. Een 2-uur durende vlucht kan dan toch best lang duren....

Eenmaal aangekomen in Madrid, ben ik me maar meteen gaan inchecken. Gelukkig valt de stewardess niets op en kan ik mijn reis rustig voortzetten. Ik vraag me af of ze überhaupt naar de verloopdatum gekeken heeft, maar goed ik vind het prima. Nadat ik dus 10 kilo lichter ben geworden, in gedachten dan, heb ik mezelf maar lekker getrakteerd op koffie van de Starbucks.

De vlucht naar Buenos Aires duurde 13 uur. Maar goed dat ik de 2 vervolgboeken van 50 Tinten Grijs nog niet gelezen had, daarmee heb ik de tijd prima doorgebracht.
Eenmaal aangekomen in Buenos Aires moest ik van de ene kant van de stad naar de andere kant om over te stappen op de binnenlandse vlucht naar mijn eindbestemming. Van de wateroverlast is niets meer te merken. Wel was het erg leuk om de stad waar ik 4 maanden heb gewoond in een vogelvlucht terug te zien.

Na het gevoel te hebben enkel nog maar op luchthavens te leven (lees: 30 uur onderweg om in 12 dagen Patagonia te zien), bereik ik eindelijk mijn hostel. Na een heerlijke douche, is het dan eindelijk zover: Mijn eerste Argentijnse Steak met een heerlijk glas Malbec. Alleen hier al wil ik 30 uur voor vliegen.

Mijn maag is naar tevredenheid gevuld, de trip naar de gletsjer is uitgestippeld en ik kan rustig en tevreden mijn ogen sluiten.

P.S. Foto's komen nog, wanneer ik een computer gevonden heb die ze er op kan zetten....

Reacties 7

Angela 09-04-2013 08:04

Hey nath, fijn te lezen dat je heelhuids bent aangekomen! En zonder te hoeven zwemmen natuurlijk haha! Geniet er maar lekker van! Ben benieuwd naar de foto's. Xxx Angela

Karen 09-04-2013 10:41

Heel veel plezier en genieten maar!!!!

Chrissy 09-04-2013 11:05

Nathalie, goed om te horen dat je er bent na die lange reis!! Geniet ervan, liefs

Eefje 09-04-2013 16:15

Jeeej je bent er!! ondanks een niet echt geldig paspoort...haha..nogmaals: nerd!
Maar goed, ondanks ook nog wat andere onhandige dingetjes is het dus toch goed gekomen.
Nu echt lekker genieten van je verdiende vakantie!!!
enjoy en doe voorzichtig.
x

Barbara van Ham 09-04-2013 19:07

Heerlijk!! Geniet ervan en ik kijk uit naar je volgende verslag Is het alweer 5 jaar geleden dat ik je dan ook ben komen opzoeken daar? Wat gaat dat snel!!!

Susanne 09-04-2013 20:22

Hey Nathalie,
Klinkt allemaal weer onwijs spannend zeg... Heel veel plezier daar en geniet er van.
Liefs Susanne

sophie 15-04-2013 09:27

Haii! Mooi verhaal.. nou maar hopen dat je straks ook nog terug mag veel plezier en geniet ervan! xx sophie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer