Temaikèn en rugby

Vandaag moesten we, ja je leest het goed, eerder naar huis. De boeren zijn weer eens in opstand tegen de president. En Argentinië zou Argentinië niet zijn als de mensen niet werden omgekocht om voor de president te zijn. Vandaag was het dan weer zover, armere mensen krijgen 100 peso om naar Plaza de Mayo te komen om de president te steunen. De president hield om 16:00 uur een toespraak tegen de boeren. Het centrum van Buenos Aires staat helemaal vol met mensen die voor de president, oftwel omgekocht, zijn. Het is te gevaarlijk voor toeristen daar nu te zijn of voor de Argentijnen die tegen zijn. Daarom werd er besloten om het kantoor om 13:00 te sluiten. Dit is uiteraard de erg korte versie van de toestand hier. Ik kan hier best nog wel even over praten, maar de vraag is; willen jullie dit wel weten.... 

Ik moest nog allerlei interviews houden voor mijn project bij instanties van de overheid en dacht dat ik dat vanmiddag wel even kon gaan doen. En ja hoor, je raad het vast al wel, alles was natuurlijk gesloten. Dus heb ik nu mooi tijd over om jullie te vermaken met mijn verhalen. (Lees: project ontwijkend gedrag)

Natuurlijk wordt ook hier in Buenos Aires Nederlands voetbal op de voet gevolgd. Het nadeel is alleen dat het hier om 16:45 uur begint. Oftewel, midden op de dag. In Buenos Aires hebben we een Hollandbar waar de wedstrijden netjes worden uitgezonden. Dus niet getreurd, de Nederlanders in Argentinië blijven Nederland steunen. We staan hier zelfs in de kranten vanwege de geweldige overwinningen. Vooral vrijdag werd de overwinning uitgebreid gevierd. De eerste helft was het nog rustig, maar na de 2e, 3e, EN de 4e goal barstte het feestje los.  

Naast het voetbal en opstanden ben ik nog met een paar Nederlanders en een paar Argentijnen naar een dierentuin genaamd Temaikèn geweest. Het ligt ongeveer een 1 uur met de auto van Buenos Aires af, wat betekent dat het best groot is. We waren een beetje laat, dus we moesten alles in sneltrein gaan zien. Helaas was het ook nog eens koud, dus het zat niet echt mee.

Maar toch hebben we het voor elkaar gekregen om alles te zien en zelfs mijn eerste Argentijnse ijsje te eten. Het ijs hier in Argentinië is net zo lekker als het ijs in Italië, nou dan weten jullie het wel, he.

Op de foto's zien jullie welke dieren ik heb bezichtigd.

Afgelopen zaterdag was het tijd voor een partijtje rugby. Argentinië is een amateursteam en speelt niet in grote tournooien. Maar zaterdag speelde tegen een van de grootste teams, namelijk Schotland. De vorige keer had Argentinië wonderbaarlijk gewonnen van Schotland, dus iedereen ging er van uit dat het dit keer weer het geval zou zijn. Maar helaas, de Argentijnen werden een beetje ingemaakt. Eindstand: 14-26.

Ik vind het persoonlijke een beetje een saaie sport, aangezien bijna de hele wedstrijd stilligt en je geen idee hebt wat er gebeurd is. Maar goed, je gaat gewoon met het publiek mee en dan zit je altijd goed. Ik moet zeggen, ik ben weer een aantal scheldwoorden rijker.

Maandag was ik ook vrij van het werk, want toen was nationale vlaggetjesdag. Ze hebben hier om de raarste dingen een dag vrij, misschien omdat ze maar 10 vrije dagen in het jaar hebben. Maar goed, is alleen maar voordelig voor mij.

Ik ben deze dag naar Plaza Holandia gegaan. Dit is vergelijkbaar met Central Parc van New York. Je kunt hier van alles doen, zoals skeelers huren, fietsen huren, waterfietsen, bootje huren, en je laten rond rijden in een koets. Mensen nemen zelfs tuinstoelen mee om hier op het gras te kunnen zitten.

Ook ligt hier de rozentuin, helaas zijn er in dit tijdstip van het jaar geen rozen niet veel rozen te vinden. Ik heb me prima vermaakt in het zonnetje met een boekje erbij, alsof je in een hele andere stad bent.

Ik heb eigenlijk nog maar 1 ding te zeggen en dat is: HUP HOLLAND HUP!

Tot volgende keer!! -xx-

Reacties 3

Malou 18-06-2008 22:36

Holaaa! Zie net pas dat je gewoon foto's op je site hebt staan!! Leuk jij op een paard! En je hebt gewoon de tango-show gezien in hetzelfde cafe als ik! Heb je helemaal niet verteld! Heb je knappe barman Nicolas nog gezien daar? Cuidate Xx

Chrissy 19-06-2008 05:47

zooooww... ik heb me weer even bijgelezen Wat maak je toch leuke dingen mee!! najaaa, die boeren opstand is wat minder haha! En hoe kom je er in hemelsnaam bij om in een golfkarretje door een stad te rijden?!! whahaa! super lollig!
Blijf genieten, XX

Jo 24-06-2008 20:39

Haha ik heb me ook weer bijgelezen =) Paarden zijn enG!! Enne je hup holland hup is een beetje laat he ! Geniet ervan

ps. mocht jij ook voor geld naar de plaza komen?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer