De toerist

Hola todos,

Na de vele aanvragen voor een nieuw sterk verhaal, ben ik uiteraard bereid om jullie aanvragen te beantwoorden met het onderstaande verhaal.

Buenos Aires is de grootste stad van Argentinië. Argentinië heeft in het totaal zo'n 39.144.750 inwoners, waarvan zo'n 13 miljoen in Buenos Aires. Kun je voorstellen hoe groot de stad is! De Agrentijnen vinden zich een erg belangrijk volkje, dit merk je wel in hun manier van doen tegenover buiteblanders. Zo vinden ze zich superieur op het economisch gebied, dit waren ze een keer, voordat er corruptie was. Ze vinden dat ze het beste voetbal spelen, dit kan eigenlijk wel kloppen, en ook denken ze dat ze de meest mooie volk zijn, tja dat hangt van je smaak af. Tot op heden vind ik het nog wel meevallen, ben nog geen prins op het witte paard tegengekomen. En natuurlijk vinden ze dat ze de meest elegante dans hebbenvan de wereld (de tango), maar ja dat is niet zo heel moeilijk als het ook hier vandaan komt. Natuurlijk als een inwoner van Argentinië zijnde, wil ik ook wel de basis van deze leren. Dus wie weet mag ook ik me strakjes een elegante danseres noemen.

Het weer is hier erg wisselvallig, het gaat van 30 naar 16 graden en vervolgens weer naar 30 graden. Erg makkelijk om te weten wat je de volgende aan moet doen.

Dit zijn wel de leukste feitjes van Argentinië, als je meer wilt weten, laat het me dan weten! Dan gaan we nu verder met mijn avonturen in Buenos Aires.

Het eerste weekje dat ik hier was, moest ik nog even bijkomen van de jetleg. Het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland, wat voor mij betekende dat ik hier om 7 uur 's avonds toch al aardig moe begon te worden en 's ochtends om 4 uur al weer klaarwakker was. Maar al met al ben ik er ondertussen al wel overheen.

De eerste zondag ben ik naar mijn werk gelopen, om te kijken hoe ik er het beste kan komen. Het is van mij uit ongeveer drie kwartier tot een uur lopen. Optimistisch dat ik ben, dacht ik wel dat doe ik iedere dag, hoef ik namelijk niet naar de sportschool. Ik geloof dat ik het 2 dagen heb volgehouden en vervolgens met de metro ben gegaan. Het is vrij druk in metro, je hoeft je nog niet eens vast te houden, want je staat zo klem dat je nooit kunt omvallen. Ik ben dan ook altijd weer erg blij, dat wanneer ik uitstap nog mijn persoonlijke spulletjes heb... Even afkloppen natuurlijk.

Nadat ik was aangekomen bij het kantoor heb ik daar nog even rondgewandeld en ben weer richting Recoleta gegaan. Dit is de wijk waar ik woon. 's Avonds zijn we met alle stagiaires wezen uiteten en hebben wat gedronen in een kroegje.

Recoleta en Palermo zijn de rijkste wijken van Buenos Aires. Deze 2 wijken zijn de enigste wijken waar bomen en leuke parken te vinden zijn. In Recoleta vind je ook de meeste ambassades, die gevestigd zijn in grote herenhuizen. Ook het huis van Princes Maxima bevindt zich in de wijk Recoleta, welke ik tot op heden nog niet gevonden heb. Ook bevindt zich in deze wijk de bekende begraafplaats waar Evita ligt begraven. Voor de begraafplaats ligt een groot park waar iedere zondag een grote markt is. Helaas heb ik nog geen tijd gehad om deze te gaan bezoeken, maar dat gaat zeker nog heel snel gebeuren.

Palermo daarentegen is een wijk waar de vele discotheken, barretjes en restaurantjes zijn. Hier wonen dan ook de meeste collega's.

Vrijdags heb ik een stadstour gedaan met nog 2 andere colega's. Ze zijn niet echt colega's, want ze werken in principe voor een ander bedrijf, maar we vallen samen onder 1 overkoepelende organisatie. We hebben toen een beetje de highlights van Buenos Aires gezien. Zo zijn we bijvoorbeeld naar La Boca geweest, dit is een van de armste wijken. De huizen zijn hier van golfplaten en hout gemaakt.

Mijn plan is om de stad wijk voor wijk te gaan bekijken, want zo georienteerd dat ik altijd ben (lees; ik heb al moeite met een kaart te lezen, al gaat me dat al wel beter af), snap ik het anders niet meer. Nou heeft Buenos Aires in het totaal 48 wijken, wat me dus niet gaat lukken om allemaal te gaan bekijken. Maar er is ook niet in iedere wijk iets te zien of te doen.

Het was erg gezellig en heb al wat meer feitjes over de stad geleerd. Ook was er op dat moment de intocht van de Olympische Fakkel. Helaas heb ik de fakkel niet gezien, want vanwege rellen hadden ze het geheim gehouden hoe laat het zou beginnen en wat de route zou zijn. Wat wel grappig was, dat wij nu in het busje met de camera in de hand foto's zaten te maken van alle Chinezen en Jappanners die aan zijkant stonden, owja en natuurlijk van het gebouw die er achter stond. Wat normaal gesproken dus andersom is, het was wel een hele ervaring.

's Avonds zijn we opstap geweest met wat Nederlanders. Het stappen hier is duidelijk anders, je gaat rond 10 of 11 uur 's avonds wat eten om vervolgens nog wat te gaan drinken en om 2 of 3 uur naar de discotheek te gaan en daar tot een uurtje of 6 te blijven. Nou ben ik de jongste niet, dus had de zaterdag even nodig om bij te komen.

Zondag ben ik gaan winkelen in het centrum van de stad. Er is een tamelijke lange winkelstraat waar je van alles kunt halen. Het enige probleem bij mij is, dat ik wat langer ben dan de gemiddelde Argentijn.

Afgelopen week had een wat Hollands tintje. Op maandagavond zijn we een paar Nederlanders naar een Nederlandse culturele film geweest. Het thema was communicatie binnen een gezin. Het was een beetje een rare film, niet zoals een gewone gemiddelde Amerikaanse film. Het leuke was dat je na afloop vragen kon stellen over de film aan de regisseur en de acteurs. Deze waren er namelijk ook, ik had og even met ze gesproken en ze vonden het leuk dat ook Nederlanders naar de film kwamen.

Woensdag heb ik me ingeschreven bij een sportschool. Maar aangezien mijn sportkleren niet meer in mijn backpack pasten, heb ik besloten om er gewoon lekker te gaan zwemmen. Ik ben met een Nederlands collegaatje geweest, was heel gezellig.

Donderdag zijnwe samen gaan winkelen, na het werk, en vervolgens ergens bij een Italiaan gaan eten. Buenos Aires kent erg veel Italiaanse restaurants, ook in de supermarkt vind je veel verschillende soorten pasta's. Je zou haast denken dat je in Italië zit.

Vrijdag zijn we met 6 Nederlanders uit wezen eten en hebben we daarna nog een lekker drankje gedaan. Maar aangezien alles hier heel gaat begint, was ik ook pas weer laat thuis.

Zaterdagavond had ik een huisfeest en ben ik erna nog met een paar gaan stappen.

Vandaag, zondag, ben ik een meisje naar San Telmo geweest. Dit is een van de armere wijken in Buenos Aires. Hier was een grote vlooienmarkt en veel optredens. Dit meisje was zaterdagavond aangekomen, dus heb ik ook even als gids gespeeld, voorzover dit mogelijk was. Ook dit was weer een erg gezellig middagje en zeker voor herhaling vatbaar.

Ik geloof dat jullie wel genoeg leesplezier hebben. De volgende keer zal ik wat meer vertellen over Buenos Aires. Het moet natuurlijk wel leuk en spannend blijven.....

Bedankt voor al jullie leuke en lieve berichtjes die jullie hebben achtergelaten.

Hasta pronto!! Xx

P.S. Dit verhaal is geschreven onder voorbehoud van alle schrijffouten!

Reacties 8

Chrissy 21-04-2008 05:15

hejj nat!
leuk om te lezen hoor!! Heel fijn dat je al vanalles te doen hebt Ennuh.. wat lees ik?! Mevrouw zit in de SJIEKE wijk hoor
Haha! Naja, snap best dat je dat verkiest boven golfplaatjes
Veel plezier nog!!!

Kim 21-04-2008 10:08

Hee Nat!
Wat heb jij een lekker leventje daar zeg! Heerlijk!! Lekker winkelen, eten, drinken, stappen...echt leuk. Hier komt de zon eindelijk te voorschijn. Op naar de zomer! Kijk uit naar je volgende verhaal! Have fun! Liefs Kim xx

Jo 21-04-2008 14:29

Hey JIJ DAAR!!! Je went vanzelf aan dat uitgaansritme hoor, hier in Madrid doen ze hetzelfde haha! Ik ben trots op je dat je het iig 2 dagen hebt volgehouden, das al bijna meer dan t wekelijkse zwemuitje Ik kan niet wachten tot we weer elegante dansjes kunnen maken, tot die tijd moet ik t doen met die pica van jou en chrissy in dat geweldig mooie roze ding

Adios chica! Besos

Nadine 22-04-2008 19:52

Hey meis,
Het werd idd wel weer tijd dat je een berichtje achterliet op je weblog. Zo te horen heb je inmiddels je draai al aardig gevonden. Goed om te horen dat je je vermaakt! Ik ben nog steeds ´fanatiek´ aan het hardlopen. Mijn vader gaat zo nu en dan mee, dus das wel gezellie! Veel plezier nog.

Groetjes,
Nadine

Eefje 24-04-2008 11:02

Hey meissie,

leuk eindelijk weer nieuws!
het leventje klinkt zo best prima... lekker uit eten, beetje stappen, beetje culturele uitstapjes. lekker hoor. Ik ben inmiddels weer terug van mijn vakantieTJE naar tenerife.
heerlijk, maar veels te kort! behoefte om weer voor langer in buitenland te zitten is weer ruim aanwezig

mathijs kwam me als verrassing wel ophalen in eindhoven, terwijl hij eigenlijk moest werken. jaja ik heb een lief en bijna romantisch verhaal. hoest mogelijk! haha dat hoor je nog wel keertje.

Maar hoe bevalt je stage verder?

let op jezelf en houdt ons op de hoogte!

dikke kus!

Jessica 24-04-2008 22:40

Heey Nathalie,
wat een verhalen!!! Je vermaakt je prima zo te lezen! Ik ben echt jaloers hoor .
Pas maar op trouwens voor die Argentijnse mannen, voor je het weet loop je er kwijlend achter aan haha .
Nog heel veel plezier daar. Ik kijk uit naar je volgende berichtje! Oja, we zullen ons best doen voor jou 11 mei op het AH voetbaltoernooit .
Liefs Jessica

Linda 25-04-2008 15:14

NOU wat een verhaal!! Maar wel erg leuk om te lezen wat je allemaal beleeft.
Veel plezier!!

yvon 25-04-2008 20:26

heyhey!!

Leuke verhalen. Fijn dat je la contacten hebt met andere Nederlanders. Bn benieuwd of je de tango kent als je weer terug bent in Nederland.
Geniet ervan, kijk uit naar de volgende verhalen.
Vanavond weer wat drinken, hier gaan we gewoon om 2 uur naar huis ;-) 6 uur kan ik niet meer aan hoor, haha

Liefs yvon

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer